Je kind én jij weer blij en ontspannen

A

Gaat het niet zo goed met jou en je kind?

Dat heeft impact op je hele gezin en is niet hoe je het in gedachten had toen je moeder of vader werd

A

Zie je dat je kind vastloopt?

Je hart breekt als je ziet en merkt hoe hard je kind zijn of haar best doet en dat het toch niet genoeg is

A

Lukt het je niet alleen?

Hoe graag je het ook zou willen, het tij keren voor jou en je gezin lukt je niet alleen en je blijft maar aanmodderen

Je wilt een vrolijk, gelukkig kind
en rust in je gezin

Je hoeft niet langer aan te modderen, want denk je dit eens in: je wordt gehoord en je wordt gesnapt. Dat geldt niet alleen voor je kind, maar ook voor jullie als ouders. De onderliggende reden van het probleem wordt duidelijk en kan dus ook goed aangepakt worden. Niet langer oplossingen voor het geen je ziet, maar een échte en blijvende oplossing voor dat wat het veroorzaakt. Op maat voor jullie, op een manier die precies bij jullie past.

Eindelijk laat je kind zien wat het in zijn of haar mars heeft op het gebied van ontwikkeling, leren én gedrag. Het lukt hem of haar nu wel en dat geeft zo’n onwijs goed gevoel! Er is weer weer rust in jullie gezin, hoe lekker voelt dat?
Je merkt dat je kind het weer leuk vind om naar school te gaan, vol zelfvertrouwen. De sfeer in je gezin is totaal veranderd, jullie zitten letterlijk en figuurlijk goed in je vel.

“Het mooiste stuk aan mijn werk is zien en merken dat kinderen wel laten zien wat ze in zich hebben, zien dat de stress en spanning afneemt en er weer rust in het gezin is

Door mijn ervaring en kennis ben je bij mij aan het juiste adres

Als moeder van 3 kinderen waarbij de ontwikkeling, leren en gedrag ook niet altijd van zelf ging en gaat weet ik als geen ander wat het is om telkens tegen grote en kleine problemen aan te lopen.

Mijn drive om kinderen te helpen en mijn nieuwsgierigheid naar ontwikkeling, leerproblemen en gedragsproblemen heeft er voor gezorgd dat ik heel wat trainingen, opleidingen en cursussen gevolgd heb en nog steeds volg. Ik kan dus voor iedere klant specifiek afstemmen op de behoeften en de ontwikkelingen die er zijn. Want niemand is hetzelfde en deze manier van werken maakt mijn aanpak bijzonder effectief. Voor mijn gevoel ben ik nooit uitgeleerd: telkens als ik weer een training of cursus gevolgd heb, heb ik weer een stukje van de grote puzzel, maar af is het nog lang niet.

Reflexintegratie, Geboorte in Kaart en psychomotoriek, aangevuld met alle andere kennis en ervaring die ik heb, vormen een oplossingsgerichte, ijzersterke en effectieve combinatie waarmee ik ook je kind en jou kan helpen!

Ook in jouw gezin kan het weer goed gaan, met blije kinderen en gelukkig ouders als resultaat

Je kind ontwikkelt zich

Leren, gedrag en de ontwikkeling in het algemeen neemt een vlucht. Eindelijk kan je kind laten zien wat een topper, wat een zonnestraal het eigenlijk is!

Er is rust in je gezin

Niet langer alle dagen stressen, mopperen en onrust tussen jullie gezinsleden. Het is weer gezelligheid en ontspanning in huis. Een verademing!

Je kan je kind zelf verder helpen

Je hebt weer grip op je kind en jullie gezinsleven, hoe fijn is dat! En door de handvaten die je krijgt kan je hier ook van blijven genieten!

Ervaringen van mijn klanten

Sinds oktober 2016 is onze zoon Tim (toen 4 jaar) onder behandeling bij Lonny. De reden dat we bij haar zijn terechtgekomen is dat Tim gesloten was en weinig tot niks van zichzelf liet zien. Op de peuterspeelzaal en later op de basisschool liet Tim niet zien wat hij kon, terwijl hij dit thuis wel meer deed.

Via via kregen we te horen dat reflextherapie wel eens zou kunnen werken. Na wat inlezen hebben we contact met Lonny gezocht.

Al vrijwel gelijk ging Tim op de behandeltafel liggen bij Lonny en kon zij beginnen aan de oefeningen; in het begin was heel erg duidelijk wat Tim wel en niet toeliet. Waar dit in het begin nog niet veel was, kan Lonny nu hele sessies afwerken zonder problemen.
Vooral in het begin kon Tim na een sessie een terugslag hebben, dit was niet altijd fijn, maar zodra we merkten dat het daarna juist beter met hem ging, waren we dit ook weer snel vergeten.

We hebben Tim zien opbloeien sinds we bij Lonny komen; bijv. van het niet durven rondlopen in blote billen, ging hij 2 dagen na een behandeling (december 2016) ineens rechtstaan en trots verkondigen dat hij met zijn beentjes open durfde lopen. Geweldig vonden we dit! Een hele overwinning voor onze jongen!

Lonny is erg vertrouwd voor Tim, hij laat haar aan hem zitten zonder problemen en ook dit is voor ons een teken dat het goed zit. Vooral omdat Tim dit nooit zo fijn vond bij vreemden.

Nu, 2 jaar verder, gaat Tim nog altijd met veel plezier naar haar toe en ook nu nog zien we veranderingen in Tim zijn gedrag; van een stille, introverte, bange jongen naar een vrolijke, steeds meer zelfverzekerde kleuter die ondertussen leest en schrijft.

Vincent en Wendy

ouders van Tim

Hoe gaat het in zijn werk?

Veel van mijn klantjes en hun ouders vinden de eerste afspraak wat spannend. Het is niet niks om je hulp te zoeken en je kwetsbaar op te stellen. Ik zorg er voor dat jullie je op je gemak voelen. Als we via de telefoon of de mail een afspraak hebben gemaakt kom je bij mij in de praktijk in Lamswaarde.

Een eerste afspraak duurt ongeveer een uur, je zorgt dat ik het toegestuurde intakeformulier dan al terug heb. Als het een afspraak/behandeling voor je kind is komt één van de ouders (of beiden) altijd mee. Ik probeer aan de hand van de hulpvraag een uitgebreid beeld te krijgen van wat er speelt en wil graag van alles weten over de vroege ontwikkeling en verdere gebeurtenissen in het leven.
Vanuit een meervoudige en oplossingsgerichte benadering kan ik daarna meer doen dan alleen symptoombestrijding
en daadwerkelijk de oorzaak aanpakken en oplossen.

Wil jij weer een vrolijk en relaxed kind?

Laten we dan samen kijken hoe ik jou en je gezin hier mee kan helpen

Veelgestelde vragen

Worden afspraken vergoed?

Meestal worden afspraken niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Om te weten wat het beleid bij jouw verzekering is raad ik je aan even contact met de klantenservice van je verzekering op te nemen.

Door mijn overeenkomst met Inkoop Jeugdzorg Zeeland kunnen afspraken in aanmerking komen voor vergoeding via alle Zeeuwse gemeenten (jeugdzorg). Als ouder kun je dit aanvragen bij het loket Jeugdzorg van de gemeente waar je woont of een doorverwijzing aan je huisarts/GGD-arts/specialist vragen.

Wat doet Lonny precies?

Ik maak voor mijn klantjes en klanten een aanpak op maat. Dat wil zeggen dat ik van alle kennis die ik  heb en technieken die ik in de vingers heb precies die elementen gebruik om precies voor jouw kind of voor jou een effectieve aanpak samen te stellen.
In mijn praktijk doen we oefeningen op de behandeltafel, leer ik tips en technieken die je praktisch vooruithelpen en geef ik je oefeningen voor thuis mee.
Zo maar een greep uit de technieken die ik gebruik: MNRI® reflexintegratie, beelddenken, leerstijlen, BrainGym, Bodymap, Jamara-rekenen en nog veel meer.

Welke leeftijden kunnen bij jou terecht?

Eigenlijk kan iedereen tussen 0 en 99 in de praktijk terecht.
Zomaar een greep waar klantjes en klanten in mijn praktijk tegenaan liepen:

 • een lastige geboorte
 • baby’tjes die veel huilen zonder duidelijke reden
 • moeilijk (in)slapen
 • lastig stil kunnen zitten
 • stress/spanning ervaren
 • letters/cijfers omdraaien
 • lastig  om te concentreren
 •  last van faalangst of onzekerheid
 •  lastig  om aan taken te starten en ze af te maken
 • snel overprikkeld zijn
 • problemen met lezen/spelling/rekenen
 • druk gedrag laten zien
 • juist weinig energie hebben
 • eetproblemen
 • trauma-ervaring
 • sociaal-emotionele problemen
 • enz., enz., enz.

Het gebeurt ook regelmatig dat niet alleen kinderen een afspraak krijgen, maar dat ouders er ook een voor zichzelf maken.

Kan een school jou ook inschakelen?

Ik werk ook met kinderen op school als er op schools gebied extra begeleiding nodig is. Scholen schakelen mij dan als ambulant begeleider in via een arrangement voor Passend Onderwijs.
Wat veel mensen niet weten is dat je als ouders ook zelf aan mag aangeven wie je wilt om met je kind te werken op school en dat er dan bekeken wordt of dit mogelijk is.

Ervaringen van mijn klantjes

Lonny helpt me om beter te kunnen concentreren en om dingen beter te onthouden. Toen ik er voor het eerst naar toe ging wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar ik voelde me daar al snel op mijn gemak. Ze legt alles heel rustig uit en vertelt goed wat ze gaat doen.

De oefeningen zijn leuk om te doen, maar je moet wel goed oefenen thuis, want dan merk je pas dat je vooruit gaat. Lonny heeft ook goede ideeën om moeilijke dingen te onthouden en tips om nog beter mijn huiswerk te plannen.

Ik ben er nog nooit met tegenzin naar toe gegaan, want bij Lonny is het gewoon chill!!

Meike, 12 jaar

Ook voor jou een gezellig en stressvrij gezin?

Maak dan vandaag nog een afspraak!